dilluns, 24 de desembre del 2007

Comunicat urgent de la FAVM

Més sobre Can Fàbregas. La FAVM acaba de treure un comunicat denunciant d'on va sortir i qui són els executors de la brillant idea d'intentar dividir el moviment veïnal i fer-nos empassar la "nova" proposta per enderrocar Can Fàbregas:
web FAVM

Ramon Bassas va ordenar directament entrar a registre el manifest apòcrif

L’escàndol està servit. El regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, va ser qui va ordenar directament registrar a l’Ajuntament, en concret a l’Edifici de Vidre, el manifest apòcrif suposadament signat per 6 presidents. El document no reunia cap dels requisits mínims que ha de complir un full d’aquestes característiques que ha d’entrar-se a registre, com ara anar signat, i amb el DNI i noms complets dels signants, així com la manera de contactar amb aquests. Bassas va incórrer en diversos delictes, ja que va usar noms d’altres persones sense ni tan sols informar-los de que registraria aquest manifest, i va obligar a un funcionari a segellar-lo sense que es complissin els mínims necessaris, com hem dit. Va utilitzar un servei ciutadà en benefici propi i del seu govern. El regidor va córrer a incloure aquest document al dossier de premsa que es va repartir als mitjans en la presentació del projecte de trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas, així com en diverses reunions municipals.

Davant la desesperació pel fet de no tenir veus públiques de recolzament a la seva proposta sobre el trasllat de Can Fàbregas, entre Ramon Bassas i el regidor de Participació, Carlos Fernández, van orquestrar tota una moguda atacant directament al moviment veïnal i utilitzant aquells dirigents que s’han declarat obertament militants del PSC. Els detalls concrets, pràcticament al minut, els tenim, però deixarem que els senyors regidors passin una mica tranquils (?) el dia de Nadal i de Sant Esteve.

La intenció d’aquests regidors era contrarestar el possible efecte que pogués tenir la manifestació convocada per la plataforma Salvem Can Fàbregas del dissabte 15 de desembre, i treure’s de sobre un os a través del posicionament públic (que encara esperem que el facin arribar a la FAVM) de diverses persones amb més o menys prestigi als seus barris.

Davant la gravetat d’aquests fets, i dels que aniran sortint a la llum pública, la FAVM demana mesures urgents a l’alcalde de Mataró, Sr. Joan Antoni Baron, així com a tots els partits de l’oposició. En les properes reunions a celebrar la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, per la part que li afecta, decidirà les peticions concretes que fa a l’alcalde de la ciutat. Avancem que els fets els trobem de la màxima gravetat.

Aprofitem per a desitjar un Bon Nadal a tothom.

El Secretariat de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró.

Mataró, a 24 de desembre de 2007.

diumenge, 23 de desembre del 2007

Can Fabregas al seu lloc !

En determinats temes, sembla que a la nostra ciutat més que un Ajuntament tinguem un circ amb malabaristes i il.lusionistes dirigint l'espectacle.
Can Fàbregas i la darrera proposta de trasllat "íntegre" a una nova ubicació n'és un bon exemple. Poc els importa que les experiències o intents de trasllats semblants hagin acabat en fracàs (com en el cas de l'Ateneu) i en el millor dels casos s'hagi reconstruït amb algunes peces originals monumentals mones de Pasqua. Poc els importa també que aquesta operació es quantifiqui en més de 3 milions d'euros, cost que la ciutat no es pot permetre atenent les necessitats existents tant en els barris de la perifèria o el seu mateix centre. Ni encara menys que una peça cabdal del nostre patrimoni es fragmenti i es traslladi de lloc.
L'única cosa real que aquesta proposta contempla és l'enderrocament de Can Fàbregas, que forma part del nostre patrimoni històric i amb el nivell més alt de protecció. Tot el demés, el temps dirà...
De fet, al llarg d'aquest any aquest ha estat el propòsit de l'actual i passat equip de govern. Primer intentant descatalogar l'edifici amb l'ajut de patums contractades per la gran multinacional interessada en aterrar a Mataró en un solar cèntric net de pols i palla. Després intentant salvar només alguns elements originals per decorar una nova façana a prop de l'edifici històric...

Ni és correcte canviar el patrimoni de lloc, ni és viable tècnicament fer-ho amb un edifici d'aquest tipus, ni la nostra ciutat es pot permetre destinar-hi més de tres milions d'euros a una operació semblant.
I el que és del tot inacceptable és que qui mani a Mataró en temes urbanístics i de patrimoni no sigui l'Ajuntament o els ciutadans a través dels famosos sistemes de participació, sinó multinacionals especialitzades en diversificar negocis, venent cortines i fums i imposant les seves condicions per sobre del sentit i l'interès comú.