dilluns, 28 d’abril del 2008

TANCAT EL CASAL DE JOVES DE CERDANYOLA !

M'arriba la notícia que en Ramon Bassas, com alcalde accidental de Mataró, ha procedit a tancar "cautelarment" el Casal de Joves de Cerdanyola.
Intento averiguar que ha passat, ja que conec a alguns dels monitors/res d'aquest casal i valoro profundament la tasca que realitzen des de fa molts anys, malgrat les adversitats i més d'un intent "d'ofegament institucional" de les seves activitats i existència.
Segons les meves notícies, es fa una redada a la plaça Onze de Setembre i es concentra a tota la gent retinguda dins el casal de joves, que s'estava tancant, per escorcollar-los. Se li ordena a un dels monitors, per part de l'autoritat d'uniforme, que obri les portes.Posteriorment, apareix droga en una paperera del casal, motiu aduït per a la clausura.
Que a l'esmentada plaça i a diversos indrets de Mataró hi ha tràfec de drogues és un fet de sobres conegut i alguns s'haurien de preguntar perquè això perdura en el temps alhora que quin treball preventiu es fa amb els joves que poden esdevenir clients habituals o caure en aquestes activitats marginals...
Però que es clausuri el casal, on hi ha alguna de la poca gent que treballa amb alguns d'aquests joves retinguts i molts d'altres precisament per evitar tot això, em sembla impropi de gent que ostenta el poder, sigui en Bassas, els mossos o el papa de Roma.
Bé, fem una redada a qualsevol indret on es distribueixi droga i els tanquem a l'Ajuntament, al quartel dels mossos o a Santa Maria. Si apareix droga, que n'apareixerà, espero que també clausurem (encara que sigui "cautelarment") l'Ajuntament, el quartel dels mossos o el sagrat temple dels creients en un dels Déus existents ...i per ser equitatius, que es criminalitzi als responsables d'aquests edificis igual que s'ha fet i s'està fent amb quins porten el casal !
Malgrat la mesura tingui el títol de "cautelar", ja s'ha fet tot el mal possible, precisament als pocs que dia a dia intenten evitar situacions de marginalitat, no només a uns quants nouvinguts, sinó a mataronis nascuts i criats a Mataró.
Que es busca amb tot això ? Potser l'apaludiment fàcil, el voler demostrar que es fa alguna cosa per l'ordre i la convivència... quan és tot el contrari: aquesta actuació i tot el que l'acompanya atempta clarament contra la cohesió social de la nostra ciutat. Val més que els nostres polítics i les autoritats d'uniforme s'ho pensin una altra vegada i actuin amb més cura...
I no m'ho invento. Mireu algun dels fòrums d'internet d'aquestes revistes gratuites, com la del CapGros... ha estat la notícia més comentada, amb força missatges demanant "més canya al moro", o que l'alcalde, ja que és de Melilla, se'n torni al seu poble junt amb la resta de "sociatas"... o incitant clarament a la xenofòvia, al rascisme i al feixisme, o també al terrorisme, abogant per la crema de palaus... i que faran davant d'això les mateixes autoritats, amb o sense uniforme ? Veure-les passar, com passa sovint...
Bravo !, senyors de l'Ajuntament i altres d'uniforme, heu fet una tasca amb aquesta brillant actuació que molt ens costarà d'esmenar als que, des del moviment veïnal o múltiples entitats ciutadanes, fa temps que treballem, amb poc o cap suport institucional, per la convivència i cohesió social. Això sí: ni cobrem per això, ni anem d'uniforme...
I bravo també per aquestes revistes gratuïtes, tercera pota d'aquest conjunt d'actuacions. Malgrat el respecte que sento per força dels professionals que hi treballen, discrepo rotundament del tractament i manca de contrast d'aquesta o altres notícies. No se si serviran gaire per dinamitzar la venda de pisos, però molt poc per informar objectivament del que passa a la ciutat. I quan a aixó hi afegim el fòrum esmentat, on qui sigui pot dir des de l'anonimat més rigurós el que li vingui en gana malgrat atempti contra els drets més elementals, s'acaba tancant el cercle.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé senyor Torner per aquesta denúncia. Realment sembla surrealista la forma en què es produeix el tancament del Casal. Si haguessin tancat la canalla a la Caserna dels Mossos i algú hagués deixat les seves coses a la paperera, també tancarien la Caserna?
Si aquest és el suport a les polítiques socials pels joves d'aquest ajuntament, més valdria que no facin res més.
Un suggeriment: més val donar a cada droga el seu nom. Serveix per deixar clara la hipocresia que hi ha al voltant del tema. Les legals com l'alcohol, no representen cap problema, en canvi es criminalitza la marihuana o el hachis, arribant a situacions com la que avui descrius.